Ajatuspaja ToivoJulkaisutKommentitAjatuspaja Toivon delegaatio tapasi pääministeri Kaja Kallaksen Tallinnassa

Ajatuspaja Toivon delegaatio tapasi pääministeri Kaja Kallaksen Tallinnassa

 

Ajatuspaja Toivo järjesti ulko- ja turvallisuuspoliittisen seminaarin Tallinnassa 9.-10.11.2023. Seminaarissa tutustuttiin Naton kyberpuolustuskeskukseen (CCDCOE) ja parlamenttiin eli Riigikoguun.

 

Pääministeri Kaja Kallasen kanssa käydyssä vapaamuotoisessa keskustelussa tarkasteltiin Suomen ja Viron yhteistyötä nyt, kun molemmat ovat Naton jäsenmaita. Keskustelussa keskityttiin Itämeren alueen turvallisuustilanteeseen ja Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksiin Eurooppaan laajemmin.

 

Tallinnan seminaariin osallistuivat muun muassa Ajatuspaja Toivon puheenjohtaja, europarlamentaarikko Henna Virkkunen ja Varusmiesliiton puheenjohtaja, VTK Elina Riutta.

 

– On tärkeää, että Viron ja Suomen välillä on välittämät suhteet ja yhteistyötä tehdään tiiviisti, Henna Virkkunen sanoo.

 

Seminaariohjelmaan kuului myös tapaaminen europarlamentaarikko Riho Terrasin kanssa. Viron puolustusvoimien entisenä komentajanakin toimineen Terraksen kanssa keskusteltiin ajankohtaisista turvallisuuskysymyksistä Euroopassa, mutta myös laajemmin maailmassa.

 

– Kuulimme Viron asepalveluksesta ja Nato-jäsenyyden vaikutuksista Viron maanpuolustukseen, Elina Riutta kertoo.

 

Ajatuspaja Toivo tuottaa tutkimusta ja tietoa poliittisen päätöksenteon tueksi. Ajatuspajassa on keskitytty vuosittain erilaisiin ulko- ja turvallisuuspoliittisiin kysymyksiin ja niistä on laadittu julkaisuja sekä järjestetty keskusteluseminaareja.

 

Lue tästä Verkkouutisten haastattelu 11.11.2023:

”Viron evp-kenraali VU:n haastattelussa: Ukraina iskee seuraavaksi syvälle Venäjän sisälle”

 

Lue tästä Emma Hyvärisen kirjoittama matkaraportti:

Raportti: Ajatuspaja Toivon seminaarimatka Tallinnassa 9.–10.11.2023

 

Kuvia: