Ajatuspaja ToivoJulkaisutKommentitKansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen Kansallisen Kulttuurisäätiön hallituksen puheenjohtajaksi

Kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen Kansallisen Kulttuurisäätiön hallituksen puheenjohtajaksi

 

 

Ajatuspaja Toivon taustayhteisö Kansallisen Kulttuurisäätiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu kansanedustaja, VTM Sanni Grahn-Laasonen.

Ajatuspaja Toivo toimii lähellä kokoomusta ja saa rahoituksensa OKM:sta. Ajatuspajojen tehtävä on tuottaa ja julkaista yhteiskunnallista tutkimustietoa päätöksenteon tueksi. Tarkoituksena on tuoda esiin uusia näkökulmia lainsäädäntötyöhön sekä muuhunkin vaikuttamiseen päätöksenteon eri tasoilla.

– Tarvitsemme ajatuspajoja tuomaan esiin tulevaisuuden kehityskulkuja ja erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja. Tutkimustietoa tarvitaan niin valmisteluun, ohjelmatyöhön kuin päivänpoliittiseen keskusteluun. Näen Ajatuspaja Toivon tehtäväkentän kiinnostavana ja hyödyllisenä. Lähden innostunein mielin johtamaan hallitustyöskentelyä, kertoo Grahn-Laasonen.

Työn alla on julkaisuhankkeita, joissa käsitellään esimerkiksi talouskehitystä ja ilmastonmuutosratkaisuja. Tavoitteena on tuottaa helposti luettavia ja ymmärrettäviä kirjoituksia tai kirjoitussarjoja, jotka herättävät ajattelemaan ja tuovat uusia näkökulmia keskusteluun.

Suunnitelmissa on tuottaa analyysia myös historian ensimmäisistä aluevaaleista, jotka toimitetaan tammikuussa.

– Ajatuspaja Toivo on tehnyt uraauurtavaa selvitystyöstä kunta- ja eduskuntavaaleista tuottaen uutta tietoa esimerkiksi ehdokasasettelusta ja puolueiden kannatusrakenteista. Monimutkaisten, globaalien ilmiöiden pohtimisen rinnalla analysoimme vaalidataa jatkossakin, kertoo toiminnanjohtaja Sini Ruohonen.

Hallituksen puheenjohtajana aiemmin toiminut Juhana Vartiainen luopui tehtävästä tultuaan valituksi Helsingin pormestariksi. Hallituksessa jatkavat europarlamentaarikko Henna Virkkunen, johtaja Teija Tiilikainen, rehtori Tapio Määttä, sisältöjohtaja Alberto Claramunt ja hallintopäällikkö Timo Elo.