Ajatuspaja ToivoJulkaisutPuheenvuorot10 teesiä modernille oikeistolle

10 teesiä modernille oikeistolle

Muutos yliarvioidaan usein lyhyellä tähtäimellä, mutta aliarvioidaan pidemmällä tähtäimellä. Tämä kirja on keskustelunavaus siitä, miten maailma tulevaisuudessa makaa ja miten maltillisen oikeiston pitäisi siihen suhtautua.

Maltilliselle oikeistolle 2010-luku on ollut kannatuslaskun vuosikymmen lähes kaikkialla Euroopassa. Säilyttääkseen asemansa maanosan johdossa maltillisen oikeiston on uudistuttava ja löydettävä uskottavat ratkaisut 2020- ja 2030-luvun suuriin haasteisiin.

Myös kokoomuksen on aika uudistua, eikä uudistustyötä voi tehdä vain päivänpolitiikan kautta. Katse pitää asettaa 2030-luvulle ja sen yli.

10 teesiä modernille oikeistolle -kirja on keskustelunavaus siitä, miten maailma tulevaisuudessa makaa ja miten maltillisen oikeiston pitäisi siihen suhtautua. Kirjan julkaisevat Euroopan kansanpuolueen EPP:n ajatushautomo Wilfried Martens Centre for European Studies sekä Ajatuspaja Toivo.

Kirjan kirjoittajat:

Matias Marttinen, VTM, on kansanedustaja Satakunnan vaalipiiristä, kokoomuksen eduskuntaryhmän työvaliokunnan jäsen ja Rauman kaupunginvaltuutettu. Marttinen on aiemmin työskennellyt muun muassa opetusministerin ja valtiovarainministerin erityisavustajana sekä vastannut kokoomuksen eduskuntaryhmän lehdistösuhteista.

Juho Mäki-Lohiluoma, OTM, työskentelee lakimiehenä yksityisellä sektorilla sekä sivutoimisesti asiantuntijana Ajatuspaja Toivolle. Hän on aiemmin toiminut muun muassa opetusministerin erityisavustajana ja toimittajana. Mäki-Lohiluoma on 1. varapuheenjohtaja oikeistolaisten nuorisojärjestöjen globaalissa kattojärjestössä IYDU:ssa.

Kirja luettavissa ja ladattavissa sähköisesti tästä: 10 teesiä modernille oikeistolle_nettiversio (pdf).

Kirja on luettavissa myös omalla verkkosivulla: https://10teesia.com/

Osallistu keskusteluun: #10teesiä