Ulkopolitiikka nyt! Euroatlanttinen Suomi

 

Kansainvälisessä toimintaympäristössä tapahtuu voimakkaita muutoksia. Sisä- ja ulkopolitiikan väliset rajat katoavat, kun kaukaisetkin tapahtumat ja kriisit vaikuttavat nyt lähellä. Satavuotiaan Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiset linjaukset tarvitsevat kirkastamista.

Ulkopolitiikka nyt! Euroatlattinen Suomi -julkaisussa toistakymmentä asiantuntijaa ja vaikuttajaa esittävät, miten suhtautua lähitulevaisuuden haasteisiin.

Miten Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka muotoutuu 2020-luvulle tultaessa? Miten Itämeren alueen turvallisuustilanne kehittyy? Miten Suomen olisi suhtauduttava Euroopan unionin tulevaisuuteen tai Vladimir Putinin neljänteen presidenttikauteen? Kuinka Suomi varautuu kriisitilanteisiin ja moderneihin uhkakuviin? Olisiko jo aika nostaa ilmastonmuutos akuutiksi turvallisuuspoliittiseksi uhaksi?

Yli 100-sivuisessa kokoelmateoksessa toistakymmentä asiantuntijaa ja vaikuttajaa käsittelee ulko- ja turvallisuuspolitiikan tematiikkaa eri näkökulmista. Teokseen on kirjoittanut Petteri Orpo, Niklas Nováky, Juhana Aunesluoma, Juha Pyykönen, Jarmo Limnéll, Mika Aaltola, Juha-Antero Puistola, Pauli Järvenpää, Atte Kaleva, Ilkka Kanerva, Pekka Reinikainen, Sini-Kukka Saari, Tuija Talvitie ja Henri Vanhanen.

Tervetuloa ajattelemaan uudesti Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta!

Julkaisu on luettavissa täältä.