Ajatuspaja ToivoTyön alla

 

 

Gradupaja

 

Ajatuspaja Toivon Gradupajassa tehdään pro graduja poliittisen päätöksenteon, politiikasta laadittavan analyysin, akateemisen tutkimuksen ja julkisen keskustelun tarpeisiin. Tarkoituksena on lisätä yhteiskuntatieteellisten ja oikeustieteellisten opinnäytetöiden painoarvoa.

Lue lisää Gradupaja-projektista ja tutustu opiskelijoihin.Eduskuntavaalit 2019

Miten vaalien tulos syntyi eri puolueissa? Millaiset ehdokkaat pärjäsivät ja mitä eroja puolueiden kannatusrakenteista löytyy?

Jatkona edelliseen  ”Puolueiden kannatusrakenne – eduskuntavaalit 2007-2011-2015”-selvitykseen julkaisemme kevään 2020 aikana data-analyysin kevään 2019 eduskuntavaalien ehdokasasettelusta ja tuloksista.Kiina ja kauppapolitiikka

Julkaisussa avataan näkymiä Kiinan suurvaltapoliittiseen nousuun ja etenkin kauppapoliittiseen asemaan suhteessa Suomeen ja EU:hun.

Julkaisu tehdään yhteisprojektina WMCES-ajatushautomon kanssa.

 


 

 

Perhevapaa.fi

Perhevapaa.fi on Ajatuspaja Toivon ylläpitämä tietopankki, johon koottiin Sipilän hallituksen työlistalle kuuluvaan perhevapaauudistukseen liittyvää materiaalia. Perhevapaauudistusta ei toteutettu hallituskaudella 2015-2019 ja nyt uudistusta tehdään Rinteen hallituksen toimesta. Tietopankista löytyvät perhevapaauudistusmallit tukevat päätöksentekoa ja julkista keskustelua.

Tutustu sivustoon tästä.