Ajatuspaja ToivoTyön alla

 

 

Gradupaja

 

Ajatuspaja Toivon Gradupajassa tehdään pro graduja poliittisen päätöksenteon, politiikasta laadittavan analyysin, akateemisen tutkimuksen ja julkisen keskustelun tarpeisiin. Tarkoituksena on lisätä yhteiskuntatieteellisten ja oikeustieteellisten opinnäytetöiden painoarvoa.

Lue lisää Gradupaja-projektista ja tutustu opiskelijoihin.

 


10 teesiä modernille oikeistolle -julkaisu

Maltillisella oikeistolla on uudistumisen aika. Tämä kirja on keskustelunavaus siitä, miten maailma nyt ja tulevaisuudessa makaa, ja miten siihen tulisi suhtautua.

Kirjan kirjoittavat kansanedustaja, VTM Matias Marttinen ja OTM Juho Mäki-Lohiluoma. Se tehdään yhteisprojektina WMCES-ajatushautomon kanssa.

Teos julkaistaan syksyn 2019 aikana.


Kiina ja kauppapolitiikka

Julkaisussa avataan näkymiä Kiinan suurvaltapoliittiseen nousuun ja etenkin kauppapoliittiseen asemaan suhteessa Suomeen ja EU:hun.

Julkaisu tehdään yhteisprojektina WMCES-ajatushautomon kanssa ja se valmistuu syksyn 2019 aikana.

 


 

 

Perhevapaa.fi

Perhevapaa.fi on Ajatuspaja Toivon ylläpitämä tietopankki, johon koottiin Sipilän hallituksen työlistalle kuuluvaan perhevapaauudistukseen liittyvää materiaalia. Perhevapaauudistusta ei toteutettu hallituskaudella 2015-2019 ja nyt uudistusta tehdään Rinteen hallituksen toimesta. Tietopankista löytyvät perhevapaauudistusmallit tukevat päätöksentekoa ja julkista keskustelua.

Tutustu sivustoon tästä.